Waardoor laat je heel wat geld en goede seks liggen? De 5 valkuilen.

Geld en goede seks
Je seksleven is een spiegel voor de rest van je leven. En dus ook voor je bedrijf. How you do one thing is how you do everything. Dus weet dan ook dat geld en goede seks verbonden zijn met elkaar.
De reden daarvoor is heel simpel zowel in je bedrijf als bij het vrijen ben je in creërende energie. Je seksualiteit is daarnaast overal aanwezig. Wanneer je je seksualiteit uitsluit, thuis laat of opsluit in je slaapkamer, kan je bedrijf onmogelijk floreren op zijn maximale potentieel.
Daarom is het zo belangrijk om beide aspecten van je leven regelmatig onder de loep te nemen. Soms ga je problemen gemakkelijker opmerken in bed, soms in je bedrijf. Soms zijn ze gemakkelijker op te lossen in je bedrijf, soms in bed. Maar je zal zien: als je werkt op één aspect gaat het gelijk invloed hebben op het andere aspect van je leven.

Valkuil 1: Je bent te braaf

Zowel in je bed als in je bedrijf ben je waarschijnlijk veel te braaf. Voor je iets doet of kiest, vraag je je vast af wat de andere (je partner, je klant) ervan gaat vinden. Je zou graag zonder vrees recht vooruit gaan, maar ‘iets’ houdt je tegen. En meestal is dat de angst om je goede naam te verliezen.
In je business neem je daarom veilige beslissingen. Je stemt je aanbod helemaal af op wat je klanten van je verwachten en je hebt het moeilijk met buiten de lijntjes te kleuren. Iedereen herkent wel die momenten dat je je opeens realiseert: hier mag ik gewoon MIJN goesting doen.
Ook in bed laat je je gemakkelijk verleiden tot wat je partner van je verlangt. En hoe vaak ga je al niet – op voorhand – op de rem staan in plaats van jezelf helemaal te laten gaan. Meestal ‘omdat het niet netjes is’ en ‘wat moet hij wel niet van mij denken’.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Ben je bereid om een beduchte zakenman/vrouw genoemd te worden als dat jou het bedrijf van je dromen oplevert?
  • Wat ben ik niet bereid te zijn of te doen dat als ik het wel bereid was te zijn of te doen mijn leven naar ongekende hoogtes zou brengen?
  • Ben je bereid de hoer/gigolo in bed te zijn als dat je fantastische seks oplevert?
Energie

Valkuil 2: Je erkent te weinig je eigen waarde

Als je eens aan je partner zou vragen wat hij/zij zo geweldig aan je vindt, dan zal je het waarschijnlijk niet helemaal geloven. Je bedpartner vindt je aantrekkelijk terwijl jij jezelf waarschijnlijk maar gewoontjes vindt. Je partner geniet van jullie vrijpartijen terwijl jij je niet kan inbeelden wat er nu zo aantrekkelijk aan je is.
Ook in je bedrijf zijn je klanten waarschijnlijk enthousiaster dan jijzelf over je service en resultaten. Op zich is het heel normaal dat we onszelf ‘maar gewoontjes’ vinden. Toch kan het een boost geven in je bed én in je bedrijf wanneer je je volle waarde kan zien.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Stel jezelf daarom regelmatig deze vraag: “Welke bijdrage ben ik aan de wereld/mijn relatie/mijn klanten/mijn partner/ mijn gezin/ … dat ik nog niet erken?”
Eigen waarde

Valkuil 3: Je vindt ‘gemakkelijk’ altijd verdacht

Vele mensen geloven niet dat iets gemakkelijk kan gebeuren. Een klant die – te – gemakkelijk werd binnen gehaald, een opdracht die – te – vlot verliep, je huis dat verkocht wordt boven de vraagprijs, … we hebben er nogal eens argwaan tegenover. Er is ons zo ingepeperd dat alles inspanning vraagt en moeite kost, dat we het niet geloven als het vlot en gemakkelijk verliep.
‘Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook te mooi om waar te zijn,’ hoor je vaak zeggen. Dan gaat het eens gemakkelijk, dan maken we het verkeerd en zitten we ook nog dagenlang na te tobben.

"Ook in bed ..."

Ook in bed vinden we dat meestal moeilijk. Een verovering waar we geen moeite voor hebben moeten doen bijvoorbeeld. Of snel en moeiteloos klaarkomen. We ervaren het als uitzonderlijk en staan er argwanend tegenover. En net door er argwanend tegenover te staan, maken we het onszelf stukken moeilijker de volgende keer.
Gemak staat echter niet gelijk aan gebrek aan inspanning of moeite. Ook voor een gemakkelijk resultaat heb je een inspanning geleverd. Mar je hebt beter op het juiste moment en in de juiste flow de betere keuzes gemaakt. Vanuit intuïtie en buikgevoel gaan dingen vaak moeitelozer.
‘Moeiteloos’ betekent gewoon dat we in onze ‘Zone of Genius’ aan het functioneren zijn. (Lees tip: The Big Leap). Maak het niet verkeerd, veroordeel jezelf niet en geniet ervan.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wanneer de volgende keer iets gemakkelijk gaat, ga dan niet in (verkeerde) conclusie maar stel vragen: “Hoe wordt het nog beter dan dit?” en “Wat is er nog meer mogelijk?”

4. We zijn teveel boekhouder

Bij een onderneming hoort een boekhouding. Dat is een noodzakelijk kwaad. Maar het zijn niet alleen de cijfertjes die tellen. Probleem is dat we die boekhouder teveel op ons schoudertje laat meebeslissen. Niet alles wat je in je onderneming doet en bereikt is in cijfertjes samen te vatten.
Zo kan het zijn dat een extraatje voor je klant niet direct meer geld oplevert maar wel meer beleving en verbinding. Op het einde van de dag wordt je vrolijker van goeie review dan van een extra deal.
Ook in bed denken we vaak in geven en nemen. Als ik mijn partner oraal bevredig, dan zal hij dat ook bij mij doen. En vaker nog in negatieve zin: als ik dat niet vraag voor mezelf, moet ik het ook niet bij hem doen.
Voor je het weet heb je een boekhouding in je hoofd over wie hoe vaak is klaargekomen, initiatief heeft genomen, zijn zin heeft gekregen, … en - geloof me - dat leidt niet tot geweldige seks. De kunst bestaat eruit om je ‘geven-en-nemen’- mindset om te buigen naar eentje van schenken en ontvangen.

Leer schenken en ontvangen

Schenken wil zeggen dat je iets geeft zonder vast te leggen hoe en langs waar en van wie je iets terug zal ontvangen. Geven zonder verwachting iets terug te krijgen. Schenken en ontvangen wat terug op jouw pad komt.
Soms doe je voor een cliënt een extra inspanning en krijg je die terug langs een totaal andere weg. Je gaat je partner extra verwennen en je ontvangt een bonus langs je bedrijf. Je boekhouder vindt dat maar niks, maar je levensvreugde neemt alleen maar toe. Dus ja geld en goede seks hebben veel gemeen ook al zie je dat niet meteen.

Als je bang bent dat je teveel weggeeft, leer dan om het volgende zinnetje te zeggen (mag in stilte), telkens je bijdraagt aan de mensen rondom je. En als je iemand een idee geeft, een tip of een connectie. Wanneer je je kind geholpen hebt met huiswerk, als je je partner zijn hemden hebt gestreken. Als je klant zijn resultaten vertelt. “Mag ik dan nu het geld ontvangen, aub?”

Geld en goede seks

5. We hebben moeite met ontvangen

We hebben geleerd dat schenken belangrijker is dat ontvangen. Dat is iets wat er ons – als kind – goed is ingedramd. Wees dankbaar voor alles wat ik jou geef. Velen hebben het vaak gehoord van hun ouders. Iets expliciet vragen, is niet netjes. Wees tevreden met wat er op je pad komt.
Het resultaat is dat we kleine ‘ontvangsten’ vaak niet erkennen en dus zitten te wachten op de grote ‘ontvangsten’. Tegelijker tijd voelen we onszelf schuldig als we teveel ontvangen. Want verdienen we dat wel? Hoe vaak moet je ook niet aangemoedigd worden om iets in ontvangst te nemen: complimenten en feedback, maar ook extra’s, bonussen, …

Ontvangen gaat niet alleen om geld

Terwijl ontvangen veel ruimer is dan alleen maar krijgen. Ontvangen wil zeggen dat je alles rondom je binnen laat komen, zonder oordeel. Complimenten, feedback, kritiek, … We hebben vaak moeite met het te laten binnenkomen omdat het dan ‘van ons’ wordt. We gaan er meestal tegen in weerstand. Maar dat werkt niet. Niet in je onderneming en niet in bed.
Het resultaat is dat we kleine ‘ontvangsten’ vaak niet erkennen en dus zitten te wachten op de grote ‘ontvangsten’. Tegelijker tijd voelen we onszelf schuldig als we teveel ontvangen. Want verdienen we dat wel? Hoe vaak moet je ook niet aangemoedigd worden om iets in ontvangst te nemen: complimenten en feedback, maar ook extra’s, bonussen, …
Als je gaat shoppen voor kleren sluiten de meesten van ons al dadelijk een aantal winkels, een aantal kleuren en een aantal modellen uit. Waarom? Omdat we op voorhand hebben besloten wat we wel en niet willen.
Ontvangen

En wat met mijn onderneming?

Ook in onze onderneming staat de deur vaak maar op een kier. We definiëren heel strak welke klanten wel of niet bij ons passen. We stellen een niche in en vinden het moeilijk om iemand die daar niet toe hoort te ontvangen. Te ontvangen als klant, maar ook zijn geld te ontvangen, zijn complimenten en zijn feedback te ontvangen.
Als je iemand zijn feedback, complimenten of gewoon als klant niet kan ontvangen, zal je ook zijn geld niet kunnen ontvangen. Klanten die je moeilijk vindt, klanten die niet doen wat jij voor hen hebt uitgestippeld, klanten die opgeven, … Ben je bereid hen – en hun geld – alsnog te ontvangen. En iedereen met een bedrijf heeft zo van die klanten. Het is een kwestie van ze op te merken, en dan weet je ook waar je je geld laat liggen.

Geld en goede seks staan in relatie

Ook in bed hebben we het moeilijk om te ontvangen. Je hebt vast heel vaak het gevoel dat je iets moet terug doen. Ontvangen in bed wil zeggen dat je het lichaam van je partner (of je eigen lichaam) in je opneemt zonder oordeel. Als je vanuit dit standpunt naar seks kijkt, dan krijgen heel wat seksuele handelingen een andere dimensie. Dan is de penetrator de gever van het genot en de gepenetreerde de ontvanger van het andere lichaam en het bijhorende genot.
Hoeveel handelingen in bed doe je niet om je partner blij te maken? Hoe zou het zijn om eerst en vooral jezelf blij te maken? Je partner gaat daar evengoed van genieten.

Vragen die je helpen om meer te ontvangen:

  • “Hoe wordt het beter dan dat?”
  • “Wat is er nog meer mogelijk?”
  • “Wat kan ik nog meer ontvangen?”
Dus geld en goede seks hebben effectief een vergelijkenis. Weet ook dat goede seks zich zal aftekenen op je business dus ga genieten en wees niet te braaf!

Wil je bewuster naar je seksleven én naar je bedrijf kijken?

Download dan via onderstaande link ‘6 vragen om te stellen voor je seks met iemand hebt’. Je kan ze ook gebruiken om te beslissen of je met iemand gaan samenwerken, een contract af gaan sluiten, etc.

Delen met:


Related Articles

Hoe gebruik je sociale media voor je bedrijf?

Sociale media kan je op meerdere manieren gebruiken voor je bedrijf. De meeste ondernemers, coaches, online experts en sociale media experts zijn van mening dat dit een “zuiver” marketingkanaal is en dat je heel gemakkelijk kan verkopen via deze weg.

Delen met:


Samenwerken met een virtual assistent, waar moet je aan denken?

Gaan samenwerken met een virtual assistent is een grote stap. De meeste (online) ondernemers kennen het begrip VA wel. VA is de afkorting voor virtual…

Delen met:


Ondernemen en emoties

Het is niet te miskennen maar ondernemen en emoties zijn onvermijdelijk! Het moment dat je kiest om als ondernemer te starten geeft een bepaalde energie…

Delen met:


Je missie en visie ontdekken in 5 stappen?

Je missie en visie ontdekken is belangrijk wanneer je een business wil starten. Zeker wanneer je een online business wil gaan opzetten. Je moet echt…

Delen met:


Mijn ware passie? Hoe vind ik mijn passie in 5 stappen?

10 jaar … Zo lang deed ik erover om mijn ware passie te ontdekken. Eerlijk, het had echt wel eerder gekund maar dan had ik de wijsheid niet die ik nu heb.

Delen met:


Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *