Starten als online ondernemer

Starten als online ondernemer

De eerst gedachte is vaak “Gewoon starten als online ondernemer” maar wordt heel vaak gevolgd door “Waarmee moet ik beginnen?”. Deze vraag stel ik mezelf ook heel vaak als ik nieuwe plannen heb. Ook als je wil starten als ondernemer stel je je deze vraag want dat deed ik dus ook toen ik begon.

Ik heb op een dag gewoon die knoop doorgehakt. Ik ben naar Securex gegaan zonder er echt bij na te denken wat de volgende stappen eigenlijk waren. Een idee was er wel maar ik had geen plan. Ik wist totaal niet waarmee ik begon en ik heb uiteraard fouten gemaakt! Kleine en grote fouten waar ik nu wel een beetje de gevolgen van moet dragen.

Hoe ik mijn start heb gemaakt?

Op de moeilijkste en pijnlijkste manier. Ik ben gewoon gestart en ik heb beslissingen gemaakt zonder na te denken over de gevolgen van deze beslissingen. Wil dit zeggen dat ik er spijt van heb? NEEN, absoluut niet maar het heeft me wijze lessen gebracht! Starten als online ondernemer is echt niet evident maar door de kennis die ik nu al heb, groei ik steeds meer.

Deze wil ik met je delen omdat ik geloof dat je alleen niet kan groeien en je altijd een mentor zal nodig hebben om je doorheen de rollercoaster van het ondernemen te loodsen. Je zal wel kleerscheuren oplopen maar een mentor helpt ze samen met jou terug aan elkaar te zetten. Het kan best pijnlijk zijn want je leert jezelf kennen en je staat echt oog in oog met je grootste angsten.

Actie

Waarom doe ik dan wat ik doe?

Nu hoor ik je denken: “Als het dan soms zo pijnlijk kan zijn waarom doe je het dan?” Waarom doe je jezelf dan zoveel pijn omdat daar net “De Groei” ligt van een ondernemer…

Hoe oncomfortabelere je jezelf voelt en hoe meer pijn je ervaart, des te groter de stappen worden die je zet! Je kan niet geloven hoe confronterend het is voor mij als ik het hier nu zo zwart op wit zie staan!

Het is best pijnlijk om te lezen dat ik fouten heb gemaakt en waarschijnlijk zal ik er nog veel meer maken maar ik ben van start gegaan als ondernemer omdat ik “Rete Ambitieus” ben en ik absoluut geen opgever ben…

Start Gewoon nog voor je klaar bent

Om ergens mee te starten ben je NOOIT klaar… Bepaalde zaken komen altijd op het verkeerde moment maar als je niets doet, zal er helemaal geen verandering komen. Wanneer je niet in actie komt, blijft de situatie zoals ze is. Heb je dromen maar doe je niets om deze te bereiken dan zal je deze ook echt nooit bereiken!! Nu vind je mij waarschijnlijk niet meer aardig als je dit leest… Dat kan prima zijn maar dan is dat een teken dat je weet dat ik eigenlijk wel gelijk heb. Ik heb een pijnpunt bij je geraakt. Dit wil zeggen dat je grote dromen hebt en dat je er eigenlijk wel naar verlangt om deze te bereiken maar toch is er iets dat je tegenhoudt…

Tijd voor een opdracht

Als dat zo is dan heb ik meteen een leuke opdracht voor je! Neem even een douche en laat het water over je heen lopen. Sluit je ogen en denk aan je droom. Hoe voelt het voor jou als je dit doet? Hoe groot is je verlangen om te bereiken waar je van droomt? Is dat verlangen groot genoeg om in actie te komen? Zo niet, waarom dan niet?

Je bent niet alleen dus start gewoon

Wat jij nu voelt - als je dit nog aan het lezen bent - is volkomen normaal. Het voelt waarschijnlijk pijnlijk, confronterend of oncomfortabel. Dan zit je eigenlijk wel goed! Alleen mag je nu geen stap terugzetten en ga nu handelen naar wat je voelt… Zet nu vandaag nog 1 stap om je groei te realiseren als mens, als ondernemer of werknemer, als ouder…

Je bent niet alleen! Ik ken het gevoel zoooo goed… Jarenlang zat ik verdoofd in een fucking job zonder uitzicht. Ik werd er echt ongelukkig en verdrietig van. Ik wou meer maar wist echt niet hoe. Uiteindelijk koos ik voor het ondernemerschap en ben ik gegroeid… Als mens, als ondernemend persoon, als moeder, als partner, als creatieveling, als … . Ja, ik heb de stap gezet om een start te maken en ik heb er nog geen spijt van! Er zijn altijd wel zaken die niet zo leuk zijn, zeker als je onderneemt maar ik wil niets liever meer…

Maar wacht nog heel even…

Voor je echt van start gaat, lijkt het me wel heel slim om even stil te staan bij jezelf. Als je kiest voor een online business moet je echt bij jezelf beginnen. Denk even na over je doelen en je dromen. Maak ze echt concreet voor jezelf! Dus hier is dan ook meteen nog een tweede opdracht voor jou!

  • Ga in de douche staan - met de kraan open uiteraard - of ga een wandeling maken in het bos of op het strand. Dat heeft ook hetzelfde effect.
  • Sta stil bij je grootste droom en sta even stil bij wat je nu op dit moment voelt.
  • Wanneer je uit de douche komt of thuiskomt van je wandeling, neem je een blaadje en noteer je alle gedachten die nu op dit moment door je hoofd komen. Dit is ook een ideale manier als je geen inspiratie hebt.
  • Neem nu even de tijd om alles te laten bekoelen.
  • Neem je notities terug en maak er nu concrete doelen van zodat je meteen ziet wat de volgende stappen zijn die je moet zetten als (toekomstige) ondernemer.

Wil je vandaag starten met een eigen online programma?

Ook jij kan je eigen online programma aanbieden. Het hoeft niet erg technisch of moeilijk te zijn en met een klein eigen programma kan je al heel veel impact maken binnen jouw markt.

In de MPOP, de online business training van Simone Levie word je van A tot Z geholpen met het bouwen van een eigen online programma. Ikzelf heb deze ook gevolgd en je hebt gegarandeerd resultaat als je er iets mee doet en zorgt dat je een plan van aanpak hebt.

In deze trainingen word je ondersteunt, is er een heuse community en krijg je to do video's, werkboekjes en meer om je tot je doel te brengen.

Wil je je eigen online programma starten?

Klik op de knop hieronder om meteen te starten met de online MPOP training van Simone Levie.

Delen met:


Related Articles

Hoe gebruik je sociale media voor je bedrijf?

Sociale media kan je op meerdere manieren gebruiken voor je bedrijf. De meeste ondernemers, coaches, online experts en sociale media experts zijn van mening dat dit een “zuiver” marketingkanaal is en dat je heel gemakkelijk kan verkopen via deze weg.

Delen met:


Je missie en visie ontdekken in 5 stappen?

Je missie en visie ontdekken is belangrijk wanneer je een business wil starten. Zeker wanneer je een online business wil gaan opzetten. Je moet echt…

Delen met:


Online geld verdienen, doe je zo.

Online geld verdienen is de basis voor een online business. Zonder online geldstroom heb je geen online business, dat is volgens mij wel duidelijk. Je kan online op heel veel verschillende manieren geld verdienen en de ene vorm past beter bij je dan de andere. Ik wil je alvast prikkelen om verschillende verdienmodellen te gaan testen en te gaan bekijken wat echt bij jou en jouw online business past.

Delen met:


De ideale klant kiezen?

Ja, de ideale klant is een keuze die je maakt als ondernemer. Je maakt voor jezelf duidelijk aan wie je je aanbod wil gaan verkopen. Dit zorgt ervoor dat het voor jou echt een heel stuk gemakkelijker wordt om die ideale klant aan te spreken. Hoe specifieker je bent van bij de start, hoe vlotter het allemaal zal gaan. Zeker als je content moet maken voor je ideale klant.

Delen met:


Opvallen met je unieke talenten

Wees jezelf als ondernemer en val op met je bedrijf of als persoon… Dus als het aan mij ligt, is dit nu eigenlijk niet zo moeilijk! Om dit voor elkaar te krijgen, moet je eigenlijk maar een aantal zaken kunnen en dan gaat het echt vanzelf! Neem het alvast van mij aan…

Delen met:


Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *