Opvallen met je unieke talenten

Uniek zijn en opvallen

Opvallen met je eigen unieke talenten en wees jezelf als ondernemer. Zo val je op met je bedrijf of als persoon… Dus als het aan mij ligt, is dit nu eigenlijk niet zo moeilijk! Om dit voor elkaar te krijgen, moet je eigenlijk maar een aantal zaken kunnen en dan gaat het echt vanzelf! Neem het alvast van mij aan…

Opvallen doe je door vooral jezelf te blijven!

Een hele belangrijke: je moet echt vooral jezelf blijven. Schaam je niet, wees niet bang en trek je voor geen meter aan wat een ander van je denkt! Want nu even heel serieus. Waarom zou een ander mogen zeggen wie jij bent en waarom jij zo moet zijn? Neppe mensen vallen op een of andere dag wel door de mand…

Ik heb veel liever dat mensen me leuk vinden om wie ik écht ben dan om een masker dat ik draag! Uiteindelijk houd je dit niet vol, net zoals liegen! Niemand kan zichzelf er altijd maar opnieuw blijven uitlullen!

Smijt je erin

Ga helemaal voor wat jij gelooft! Doe wat jij graag doet en dan komen ook die klanten vanzelf. Maar je moet er uiteraard wel wat voor doen anders zal dat ook wel niet gebeuren! 

Zet jezelf in de actiestand, neem voor jezelf een standaard in je hoofd van het aantal uren dat je wilt werken aan je bedrijf per dag. Ikzelf heb het wat haalbaar gehouden en ik wil elke dag minimaal 1 uur bezig zijn met mijn business! 

Ook op zondag want ik werk 7 op 7 maar ik werk op mijn ritme, op mijn tempo en als ik eens een dagje minder heb dan is 1 uur ook haalbaar… Maar eerlijk, ik zit gemakkelijk aan 6 tot 9 uur en dan kan ik soms nog moeilijk stoppen!

Jezelf zijn

Wees je unieke zelf en ga opvallen met je talenten

Doe wat jij denkt dat bij jou past! Ga het testen. Werkt het niet: elimineren en wat anders proberen! Het is wel even belangrijk om een doel te stellen en als je dat doel wilt halen, zal je moeten zoeken naar een middel om daar te komen… 

Neem even de tijd voor jezelf, maak een Mindmap en laat daar alle gedachten die in je hoofd zitten even op los… Daar zal heel veel uit komen. Merk je dat je geen weg kan met een Mindmap, maak dan een Moodboard!! 

Ik heb er intussen verschillende gemaakt en daar komen soms wel leuke ideetjes uit waarmee je iets kan doen in je marketing om je zichtbaarheid, authenticiteit en je persoonlijkheid mee te vergroten!

Tijd voor actie!!

Ga nu vooral jezelf wezen zijn! Dat kan je eigenlijk echt wel als geen ander. Bovendien is echtheid zeker belangrijk als je aan de slag wilt als (online) ondernemer! Potentiële klanten zien alles en het is toch echt zonde dat onechtheid alles om zeep zou helpen, niet?

Om je al meteen op pad te helpen, heb ik nog een paar korte tips voor je zodat je meteen aan de slag kan met je online zichtbaarheid.

Online zichtbaar

Tips om online zichtbaar te worden

Tip 1: Ga aan de slag met je sociale media.

Je kan kiezen uit een heel gamma aan sociale media maar om het eenvoudig te houden beperk je tot 3 kanalen want ook op 1 kanaal kan je verschillende functies gaan gebruiken. Ik heb me op dit moment beperkt tot Instagram, Facebook en LinkedIn maar onrechtstreeks zit ik ook op YouTube en heb ik uiteraard een website met een blog en binnenkort ook een vlog en een podcast. Ik haal namelijk alle content voor mijn 3 sociale mediakanalen uit mijn blog, vlog en mijn podcasts omdat dit grote bronnen zijn aan informatie.

Wil je te weten komen hoe ik dat doe? Blijf me dan zeker volgen want daar zal ik zeker nog meer over posten.

Tip 2: Ga netwerken, offline en online.

Ga in gesprek met mensen… Dat is eigenlijk ook wel belangrijk omdat je zo kan bepalen wie je ideale klant is. Heb je nu geen idee wat ik net zei over de ideale klant dan kan je even kijken naar mijn blog over de ideale klant.

Waar kan je netwerken? Denk maar aan een online evenement of een offline evenement, ook sociale mediakanalen kunnen je de mogelijkheid geven om te netwerken. Maar als je online netwerkt is het goed om ze ook eens offline te halen…

Wanneer je offline netwerkt, zorg er dan ook voor dat je visitekaartjes hebt! Liefst up-to-date en zorg vooral voor herkenbaarheid met je huisstijl en je eigen logo.

Tip 3: Doe vooral iets …

Ga aan de slag met het schrijven van een blog of start met een vlog. Dit zijn alvast de gemakkelijkste wegen om snel zichtbaar te worden. Gebruik alles wat je schrijft ook meteen op je sociale media en connecteer alles met elkaar …

Dus ga vooral in de actiestand staan want als jij op “OFFLINE” staat, word je dus “ONLINE” ook niet zichtbaar! Neem je tijd, werk uit wat je allemaal zou kunnen verspreiden. Kijk even in je hoofd … ga voluit schrijven en pik daar de meest waardevolle zaken.

Plannen

Nog een extraatje van mij …

Begin meteen met een strategie waarbij je elke maand enkele video’s maakt en op basis van de inhoud van deze video’s kan je blogs schrijven, visuals maken voor sociale media maar je kan er ook korte teksten uithalen die je dan kan verspreiden op al je verschillende kanalen. 

Dit noemen we eigenlijk Cross Mediale Marketing. Het is wat simplistisch uitgelegd maar je kan via deze manier op hele korte tijd veel content maken die je dan al dan niet kan gaan inplannen, uitwerken en posten.

Nog even heel kort…

  • Blijf jezelf want zo ga je opvallen met je unieke talenten.
  • “Smijt je erin” of met andere woorden: ga gewoon van start zonder twijfelen!
  • Wees je unieke zelf en ga meteen in actie.
  • Kies welke sociale media je wil inzetten en beperk je in het begin tot 1 kanaal.
  • Netwerk online maar ook offline.
  • Doe vooral iets want als je niets doet, gebeurt er niets.
  • Zet Cross Mediale Marketing in.

Wil je meer zelfvertrouwen om zichtbaarder te worden?

Stel je voor dat je meer vertrouwen hebt in jezelf en meer kan geloven in jezelf. Meer rust, meer helderheid en meer focus maar ook meer opvallen met je unieke talenten? Maar twijfel je regelmatig aan jezelf? Heb je vaak last van faalangst of ben je onzeker? Dan is het nu tijd voor meer kracht en zelfwaardering.

In de training van Frank de Moei, de e-cursus zelfvertrouwen, leer je een praktische en effectieve methode aan om zelfvertrouwen op te bouwen. Leer vol vertrouwen te geloven in je eigen capaciteiten.

Wil je meer zelfvertrouwen om zichtbaarder te worden?

Dan is de e-cursus "zelfvertrouwen" zeker iets voor jou.
Klik hieronder om met de training te starten.

Delen met:


Related Articles

Hoe gebruik je sociale media voor je bedrijf?

Sociale media kan je op meerdere manieren gebruiken voor je bedrijf. De meeste ondernemers, coaches, online experts en sociale media experts zijn van mening dat dit een “zuiver” marketingkanaal is en dat je heel gemakkelijk kan verkopen via deze weg.

Delen met:


Online geld verdienen, doe je zo.

Online geld verdienen is de basis voor een online business. Zonder online geldstroom heb je geen online business, dat is volgens mij wel duidelijk. Je kan online op heel veel verschillende manieren geld verdienen en de ene vorm past beter bij je dan de andere. Ik wil je alvast prikkelen om verschillende verdienmodellen te gaan testen en te gaan bekijken wat echt bij jou en jouw online business past.

Delen met:


Je missie en visie ontdekken in 5 stappen?

Je missie en visie ontdekken is belangrijk wanneer je een business wil starten. Zeker wanneer je een online business wil gaan opzetten. Je moet echt…

Delen met:


De ideale klant kiezen?

Ja, de ideale klant is een keuze die je maakt als ondernemer. Je maakt voor jezelf duidelijk aan wie je je aanbod wil gaan verkopen. Dit zorgt ervoor dat het voor jou echt een heel stuk gemakkelijker wordt om die ideale klant aan te spreken. Hoe specifieker je bent van bij de start, hoe vlotter het allemaal zal gaan. Zeker als je content moet maken voor je ideale klant.

Delen met:


Mijn ware passie? Hoe vind ik mijn passie in 5 stappen?

10 jaar … Zo lang deed ik erover om mijn ware passie te ontdekken. Eerlijk, het had echt wel eerder gekund maar dan had ik de wijsheid niet die ik nu heb.

Delen met:


Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *