Je talenten… Wat kan jij goed en neem je voor “granted” aan?

Talenten

Je talenten ontdekken … Iedereen heeft ze echt waar alleen kan het zijn dat je deze nog even moet ontdekken. Vaardigheden en kennis kan je altijd verzamelen maar een talent is heel vaak uniek en zeer persoonlijk. Iedereen is namelijk uniek en er bestaan eigenlijk geen 2 gelijke talenten.

Om een voorbeeldje te geven. Zet maar even 2 pianisten naast elkaar… Ik ben er zeker van dat je verschillen zal zien en horen bij die 2 personen. Ook bij coaches zie je vaak grote verschillen en heel vaak zit dit in hun passie maar ook hun talent zal hier een rol in spelen.

Je talenten zie je vaak niet van jezelf!

Ik had heel lang niet door wat mijn talenten waren tot ik er effectief op gewezen werd. Daar zit ook een stuk van mijn passie waardoor talent en passie niet los van elkaar gezien kunnen worden. Sommigen beweren dat je een talent kan ontwikkelen, ja dat klopt maar er moet al enige vorm van interesse en dus ook passie zijn om het echt ten volle te kunnen ontwikkelen.
Ook wanneer je aan de slag gaat als ondernemer is het dus goed om even stil te staan bij je passies. En of dit je ware passie ook echt is. Vaak denk je dat het een passie is maar kom je er na enkele jaren achter dat je de passie hebt geleefd van iemand anders zoals een partner, een kind, een ouder, … .

Vaak zijn je talenten verbonden met je ware passie. Je kan namelijk je talenten ontdekken met dezelfde vragen. Wil je meer lezen over het ontdekken van je ware passie? Lees dan zeker mijn blog over het vinden van je ware passie.

Volg je passie

Hoe kom je achter je talenten?

Ik geef je enkele stappen mee die je kan doorlopen om op zoek te gaan naar je talenten. Het is geen simpele opdracht en het kan goed zijn dat bepaalde stappen voor jou helemaal niet of juist wel heel goed werken. Geef jezelf vooral de tijd om je talenten te laten ontpoppen zoals een vlinder dat ook doet. Soms komt het wel maar heeft het tijd nodig om wat te rijpen.

Stap 1: Wat kon je goed als kind?

Sta er even bij stil waar jij als kind in uitblonk. Kon je goed overweg met taal of was je eerder het sportieve type die altijd uit keek naar de sportlessen? Wat deed je in je vrije tijd als je niet op school zat? Ging je naar een jeugdbeweging of zat je liever de hele dag achter je computer?

Dit zij maar enkele voorbeelden die je op weg kunnen helpen bij het bepalen van dat wat jij als kind net zo goed kon. Staar je niet blind op je rapporten en cijfers maar kijk naar het geheel.

Stap 2: Wat kan jij nu zo goed dat het voor jezelf logisch lijkt?

Zijn er dingen die je dagelijks doet zonder dat je erbij stil staat? Wat is voor jou een automatisme of wat is voor jou zo logisch dat je het bij wijze van spreken gewoon gratis in de markt zou zetten? Of iets waar je helemaal geen geld voor zou durven vragen?

Soms staat het antwoord gewoon recht voor je neus maar zie je het op dit moment nog niet.

Bijvoorbeeld mensen die goed kunnen praten zullen al heel snel waardevolle gesprekken voeren met mensen en er nooit bij stil staan dat daar een talent in zit.

Stap 3: Wat zegt je omgeving als je vraagt naar je talenten?

Iedereen heeft blinde vlekken en soms ben je je daar absoluut niet van bewust. Deze kan je zichtbaar maken door om je heen te vragen wat anderen zien als jou talent. Dit is een zeer efficiënt manier om talenten te ontdekken. Je hoeft het eigenlijk alleen maar te vragen aan je vrienden en/of kennissen om te bepalen wat een talent van je is. Ook familie kan dus een hele goede bron zijn om je talent boven water te halen.

Wil je graag aan de slag gaan met je talenten maar wil je graag een tweede paar ogen hierop? Word dan lid van de community.

Wat zijn de voordelen als je je talenten kent?

Wanneer je duidelijk zicht hebt op wat je goed kan en wat je helemaal niet kunt, kan je veel sneller beslissingen nemen om bepaalde zaken te gaan uit besteden. Je kan nu niet echt een expert zijn in elk vakgebied. Iedereen heeft zijn eigen unieke talent en expertise. Wanneer je deze samenbrengt kan je je groei en bedrijfsgroei optimaliseren. Dit zal er zeker voor zorgen dat je veel sneller zal groeien.

Nog even kort, hoe kan je je talenten ontdekken?

  • Wat kon je super goed als kind?
  • Wat kan jij zo goed dat het zuivere logica voor je is?
  • Wat is je talent volgens je familie, vrienden en kennissen?

Tijd om echt op zoek te gaan naar je talenten. Neem even echt de tijd om hier bij stil te gaan en laat jezelf ook meteen goed zien. Wil je graag weten hoe je meer kan gaan opvallen met je unieke talenten? Lees dan zeker deze blog.

Wil je je sparren over je talenten met ondernemers?

Wil je graag in gesprek met andere ondernemers over je business?
 Via onderstaande knop kan je gratis lid worden.

Delen met:


Related Articles

Hoe gebruik je sociale media voor je bedrijf?

Sociale media kan je op meerdere manieren gebruiken voor je bedrijf. De meeste ondernemers, coaches, online experts en sociale media experts zijn van mening dat dit een “zuiver” marketingkanaal is en dat je heel gemakkelijk kan verkopen via deze weg.

Delen met:


Je missie en visie ontdekken in 5 stappen?

Je missie en visie ontdekken is belangrijk wanneer je een business wil starten. Zeker wanneer je een online business wil gaan opzetten. Je moet echt…

Delen met:


Mijn ware passie? Hoe vind ik mijn passie in 5 stappen?

10 jaar … Zo lang deed ik erover om mijn ware passie te ontdekken. Eerlijk, het had echt wel eerder gekund maar dan had ik de wijsheid niet die ik nu heb.

Delen met:


De ideale klant kiezen?

Ja, de ideale klant is een keuze die je maakt als ondernemer. Je maakt voor jezelf duidelijk aan wie je je aanbod wil gaan verkopen. Dit zorgt ervoor dat het voor jou echt een heel stuk gemakkelijker wordt om die ideale klant aan te spreken. Hoe specifieker je bent van bij de start, hoe vlotter het allemaal zal gaan. Zeker als je content moet maken voor je ideale klant.

Delen met:


Online geld verdienen, doe je zo.

Online geld verdienen is de basis voor een online business. Zonder online geldstroom heb je geen online business, dat is volgens mij wel duidelijk. Je kan online op heel veel verschillende manieren geld verdienen en de ene vorm past beter bij je dan de andere. Ik wil je alvast prikkelen om verschillende verdienmodellen te gaan testen en te gaan bekijken wat echt bij jou en jouw online business past.

Delen met:


Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *