Community
Richtlijnen

Before You Join The Online Community

De Online Starters Community is een platform door en voor (online) ondernemers die door middel van samenwerkingen willen groeien en daarbij anderen ook oprecht (vrijwillig of betaald) willen helpen. De Community kan op heel veel verschillende manieren gebruikt en ingezet worden maar het hoofddoel van de Community is elkaar ondersteunen als ondernemer maar ook als persoon.

De Online Starters Community moet een platform zijn waar iedereen welkom is en aanwezig mag zijn. Om deze reden hebben we besloten om een aantal richtlijnen op te stellen waar iedere gebruiker zich aan dient te houden om het voor iedereen veilig maar ook een plezier te kunnen maken.

Om deze community leuk te houden voor iedereen is het belangrijk om je niet voor te doen als iemand anders. Wees jezelf en laat jezelf ook echt zien. Iedereen is welkom en het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wat je wel of niet kan. Het gaat erom dat je de kans krijgt om bij te leren, om anderen te helpen en te ondersteunen maar ook dat je kans krijgt om als ondernemer te groeien.

Groeien doen we samen en niet alleen. Dus wees dan ook je echt zelf in deze community. De echtheid van accounts worden effectief gecontroleerd indien we incorrecte zaken zien kan het gebeuren dat het account per direct wordt verwijderd. Je mag dus ook echt aannemen dat “FAKE”-accounts echt een no go zijn!

Deze community is opgericht om elkaar eerlijk en oprecht te helpen. Het kan helemaal niet de bedoeling zijn om ondernemers op te lichten. Wanneer je in deze community terechtkomt gaan we er allemaal van uit dat je met de beste bedoelingen aanwezig bent in deze community.

In eerste instantie is het belangrijk om elkaar te helpen met raad en daad. Maak van de kansen die je krijgt, gebruik om jezelf te laten zien als ondernemer. Laat zien wie je bent, wat je in huis hebt en wat je te bieden hebt als ondernemer. Het is niet de bedoeling om “harde” verkoop te realiseren in deze community. Deze community is gebaseerd op “know – like – trust”. Indien er signalen komen vanuit de leden dat er aan rechtstreekse verkoop word gedaan, zal het account ook per direct gedeactiveerd worden.

In tweede instantie wil ik iedere ondernemer wel de kans bieden om zijn producten en/of diensten aan te bieden via een “search”-platform, de webwinkel of via de academie. Indien je dat wenst kan je contact opnemen met de beheerders van dit platform. We staan open voor iedere mogelijke samenwerking waar meerdere ondernemers mee geholpen zouden zijn.

Waar helpen we graag aan mee?
• Eigen gemaakt producten een extra zichtbaarheidsplatform geven;
• Online trainingen die via onze academie kunnen aangeboden worden;
• Affiliate marketing ten voordele van kleine ondernemers;
• Dienstverleners een extra zichtbaarheidsplatform geven.

Waar doen we niet aan mee?
• Piramide-systemen
• Dropshippers

Deze lijst zal nog aangevuld worden als er bepaalde situaties zich voordien die wel of niet gepast zijn voor dit platform.

De Online Starters Community is de uitgelezen plek om andere ondernemers te inspireren, te motiveren maar ook om je successen op te delen. Deel dan ook je ervaringen, zowel de positieve als de negatieve die je ervaart in het (online) ondernemerschap. Het kan namelijk echt een grote inspiratie zijn voor andere ondernemers om verder aan de slag te gaan met hun online business.

Wanneer je zowel kleine als grote successen haalt kan het interessant zijn voor jezelf maar ook voor anderen om deze te delen, zeker wanneer niemand in je direct omgeving echt geloofd in wat je aan het doen bent. Zeker een heel lastig stuk maar door je net te omringen met mensen die wel in je geloven en die wel je capaciteiten zien zal je veel sneller de stappen durven zetten die nodig zijn om volledig gelanceerd te raken online en ook offline.

De Online Starters Community is in eerste instantie gericht naar Ambitieuze, Online Ondernemers die hun Online Business goed willen lanceren en daarbij ofwel een klankbord zoeken ofwel een extra kanaal om zichtbaar te zijn. Het is een Community door en voor ondernemers maar ook mensen die overwegen om te starten zijn welkom.

Er zal wel een onderscheid gemaakt worden tussen ondernemers en pre-ondernemers. Pre-ondernemers zijn mensen die nog geen ondernemingsnummer hebben. Het is dan ook echt wel de bedoeling dat je van plan bent om binnen de 12 maanden op te starten. Wanneer dat niet gebeurd zal je door de Online Starters Community gecontacteerd worden om na te gaan of dit platform wel iets voor jou is of dat er omstandigheden zijn waardoor je nog niet bent gestart.

We willen namelijk dat de Online Starters Community echt ingezet word zoals het ook bedoeld is en daar horen nu eenmaal voorwaarden bij waar ieder lid moet aan voldoen. Een standaard lidmaatschap voor de community is op dit moment gratis maar dan word er wel verwacht dat de leden ook effectief willen ondernemen of effectief ondernemen.

De Online Starters Community is veilige omgeving voor online ondernemers. We roepen daarom graag op als je merkt dat er iets niet helemaal okè gebeurd in de community om het beheer in te lichten voor het geval we daar nog niet van op de hoogte zouden zijn. We willen iedereen de kans geven om open en eerlijk te zijn over zijn of haar situatie maar dan moet iedereen daar ook eerlijk en respectvol mee omgaan. Dus hou het professioneel. Je mag uiteraard privé-zaken delen en dat zouden we zelfs aanraden om te doen maar hou het respectvol.

Het is daarnaast ook wel belangrijk dat je je aan de “wet” houdt. Doe dus geen strafbare zaken in de community. Daarvoor zal je account per direct verwijderd worden en de Online Starters Community zal zich dan ook genoodzaakt zien om dit over te dragen aan de des bevoegde instanties.

Voor de Online Starters Community hebben we een gedragscode uitgeschreven waar iedereen zich naar toe moet gedragen. Indien dat niet gebeurd dan zal het account die je hebt per direct, zonder waarschuwing gedeactiveerd worden. We willen namelijk voor iedereen een leuke maar ook veilige community opbouwen.

Wat is toegelaten in deze community mits toestemming?

 1. De gebruiker dient minstens 18 jaar oud te zijn. Indien de gebruiker minderjarig is (minimaal 16 jaar) kan de gebruiker lid worden mits een schriftelijke toelating van de ouders. Ook voor eventuele aankopen dienen de ouders schriftelijke toelating te geven.
 2. Reclameboodschappen zijn toegelaten wanneer de beheerders van deze community toestemming gegeven hebben. Indien dit het geval niet is worden ze per direct verwijderd.
 3. Verkoop is mogelijk in de community op de daarvoor voorziene plaatsen. Hiervoor heb je toestemming nodig van het beheer.

Wat is niet toegelaten in deze community?

 1. Misdaad & geweld promoten of daartoe aanzetten is verboden in de community.
 2. Criminele activiteiten zijn niet welkom in de Online Starters Community. Enkele voorbeelden hiervan zijn fraude, diefstal, … .
 3. Drugs gerelateerde content is verboden. Hieronder vallen ook medicijnen, medische artikelen, alcohol en tabak.
 4. Vuurwapen gerelateerde content is verboden.
 5. Content rond zelfmoord en seksuele uitbuiting is verboden.
 6. Pesten, ongepaste en onrespectvolle reacties en intimidatie zijn ongewenst in de community.
 7. Schending van de privacy(rechten) zijn ook niet welkom in de community.
 8. Fake-nieuws, Spam en misleidende content zijn verboden.
 9. “Harde” en “Koude” acquisitie word niet getolereerd in deze community.